Meditaţie la 2 Corinteni 5:7 – I

„Pentru că umblăm prin credință, nu prin vedere”

Într-o lume care umblă disperată numai după lucrurile care se văd: bogăţiile pământeşti(materiale), pofte trupeşti şi slavă deşartă, cei care umblă prin credință sunt o privelişte deosebită, pentru că sunt puţini la număr.
Taina cunoaşterii adevărului, a echilibrului în viaţă. a păcii netulburate şi a vericirii adevărate şi statornice se află numia în umblarea prin credinţă, nu prin vedere.
Enoh umbla, prin credință, cu Dumnezeu, de aceea Dumnezeu l-a luat la El.(Facerea 5:22-24, Evrei 5:11).
Nu-i cu putinţă umblarea cu Dumnezeu decât prin credinţă, căci credinţa te smulge din lumea materiei şi te duce într-o împărăţie de realităţi spirituale, pe care nu le poţi pricepe fără aparatul credinţă. În lumea duhurilor şi a realităţilor de dincolo de vălul materiei poţi pătrunde numai prin uşa credinţei.
Una din marile ispite ale diavolului, cu care prinde multe suflete la sfârşitul veacului este înălţarea materiei pe treapta cea mai înaltă, înlăturând cu dibăcie tot ce duce spre spirit. Studiind materia pe toate feţele, privind mereu numai spre, omul devine tot mai necredincios, spunând: „Eu nu cred decât ceea ce văd” – ca şi când toate le-ar vedea, din cele de care se foloseşte el. Poţi foarte bine să te încălzeşti la un foc fără să-l vezi. Fiind momit de cele ce se văd, omului îi convine mai bine să n u creadă în Dumnezeu şi în realităţile spirituale, decât să creadă. Îi convine să se ştie fără grija unei răspunderi, fără teama unei drepte judecăţi, ca să trăiască nestingherit în păcatul pe care-l iubeşte. De aceea nu vrea să creadă, ca şi când prin aceasta ar desfiinţa ceea ce este.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: