„Nu aşa… nu aşa”

Fratele Niculiță ținea foarte mult la munca lui. Niciodată nu dat semnalmente că are prea mult timp liber, fiecare foaie o folosea, fiecare creion, fiecare pix, se folosea de tot, pentru a putea lucra cât mai mult şi mai calitativ pentru slava Domnului. Îmi aduc aminte că într-o zi mi-a spus ca are atât de mult de lucru ca abia face faţă, m-am hotărât să-l ajut, dar a refuzat, era munca lui, şi el ştia ce trebuie să facă, cu siguranță că l-aș fi încurcat. A iubit cântarea şi şi-a iubit cântarea, de aceea orga pe care a compus atâtea cântări a fost una simplă(HOHNER), nu s-a folosit de ritmuri, de baterie, şi de toate gadgeturile de la ora actuală.

dsc00169

Într-o zi vin nişte fraţi în vizită la fratele Niculiţă. Frăţiorii noştri era dornici de briz-brizuri în cântări şi au crezut că dacă adaugă floricele la cântare şi mutilează cântarea, fratele va fii încântat. I-au cântat cântarea şi au aşteptat reacţia fratelui mult iubit de noi toţi.  După ce au terminat (şi au terminat-o şi pe ea), fratele a zis:

– NU AŞA, NU AŞA SE CÂNTĂ CÂNTAREA ASTA… ALTFEL SE CÂNTĂ

Şi le-a cântat el cântarea.

Nu ştiu cine cântă această cântare, dar cu siguranţă fratelui Niculiţă nu i-ar fi plăcut… pentru că dumnealui îi plăcea modestul, simplul…

Anunțuri

3 răspunsuri to “„Nu aşa… nu aşa””

 1. simona-estera Says:

  eu ma gandesc asa,ca daca un om nu ar cunoaste limba romana ar fi convins ca aceasta melodie face parte din repertoriul popular..Fratilor,sa nu luam in bataie de joc aceste cantari,ca sa nu mai spun ca nici omeneste nu e frumoas,daramite crestineste.Asa o transfigurare ce a suferit aici aceasta melodie…….ca acopera cuvintele si mesajul cantarii,mai degraba e o melodie pe care se joaca hora…sa fim seriosi si sa nu luam in bataie de joc,nici pe Dumnezeu si nici pe fratele niculita

 2. Dyo Says:

  Nu mi se pare bataie de joc; este o interpretare cu iz de kitch, indoielnica dpdv artistic – totusi este posibil ca interpretul sa fie cat se poate de bine intentionat in demersul sau.
  Stie vreunul dintre noi ce este in inima omului?
  Va rog …

  • unul7000 Says:

   Doar Domnul. În ce priveşte interpretul, asistam la o lumificare a Bisericii, chiar prin cântări de genul acesta. Dacă vrea să cânte, poate să cânte, însă „nu aşa… nu aşa”, şi nici pe munca altuia(referitor la varianta mesianic-carismatică).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: