Poveste de dragoste – II – sau „Cum ai putut, Nicule?”

Cand fratele Niculită a întâlnit-o pe sora Lena, prima clipire a fost cea in care sora Lena aprindea o lampă, ea a aprins o flacără, dar Domnul i-a aprins o flacără in inimă fratelui Niculiţă. Întâlnirea în adunarea respectivă a fost cu har, fratele a notat cântările, şi aşa a început corespondenţa dintre cei doi. Într-una din zile, fratele Niculiţă i-a spus sorei:

– Citeşte 2 Împăraţi 10:15 şi spune-mi ce înţelegi!

Textul respectiv spune: Plecând de acolo, a întâlnit pe Ionadab, fiul lui Recab, care venea înaintea lui. L-a întrebat de sănătate, şi i-a zis: „Inima ta este tot aşa de curată, cum este inima mea faţă de a ta?” Şi Ionadab a răspuns: „Este.” „Dacă este” a zis Iehu „dă-mi mâna.” Ionadab i-a dat mâna. Şi Iehu l-a suit la el în car

Sora Lena a citit textul dar a fost mai retrasă, pentru că nu ştia sigur ce vrea fratele Niculiţă să spună. Când fratele s-a întors, a întrebat-o ce a înţeles, şi apoi i-a spus intenţiile de căsătorie adăugând să urce alături de el în carul vieţii, unde au călătorit împreună din 1947, până în 12 iulie 2007, timp de 60 de ani. În acest car, sora Lena nu a preluat ea frâiele, ci l-a lăsat pe fratele Niculiţă să fie cel care conduce carul, după modelul Domnului Isus.

Un alt frate sfânt, de asemenea iubit de noi, fratele Richard Wurmbrand, care mult l-a iubit pe fr Niculiţă, când a auzit isprava fratelui, i-a zis:

– Cum ai putut, Nicule! Vrem să vedem fata!

va urma

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: