De ce fratele Niculiţă a fost aşa de iubit? II

Un alt motiv pentru care fratele Niculiţă a fost iubit este că a fost un om al suferinţei. În perioada 1959-1964 a fost stat 5 ani la închisoare pentru credinţa pe care a avut-o şi datorită faptului că a compus psalmi. Perioada de detenţie a fost iniţial de 12 ani şi a primit-o exact de ziua lui. Din tot lotul fiecare a primit mai mult decât cel dinaintea lui, fratele Niculiţă a fost ultimul, şi în data de 3 februarie a primit condamnarea: 12 ani.

Suferinta fratelui Niculiţă a adus în viaţa fratelui fericirea din Matei 5:10-12 „Ferice de cei prigoniţi din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăţia cerurilor! Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni, şi vor spune tot felul de lucruri rele şi neadevărate împotriva voastră! Bucuraţi-vă şi veseliţi-vă, pentru că răsplata voastră este mare în ceruri; căci tot aşa au prigonit pe proorocii, care au fost înainte de voi.”
Mulţi care veneau la fratele Niculiţă erau plăcut impresionaţi de mărturia fratelui, şi că a stat în drept în închisoare. Alţii îl întrebau numai despre suferinţă, numai despre chinui, bătăi, dar fratele le vorbea despre relaţia cu Domnul. Într-un interviu, a fost intervievat despre suferinţă, şi fratele Niculiţă a spus un lucru mare, pe care îl ştiam, dar dumnealui l-a şi trăit:

– Suferinţa este un har şi eu nu voi vorbi de rău harul lui Dumnezeu!

Atunci am înţeles că, şi eu deopotrivă, eram foarte impresionat şi aşteptam împreună cu ceilalţi despre suferinţă, dar fratele slăvea pe Domnul pentru harul pe care l-a primit.

Ce paradigmă de gândire! Ce distanţă de maturitate spirituală. Noi aşteptam să ne povestească asemenea unui film de groază, să vorbească despre cruzimea gardienilor, să ne spună grozavele lucruri ce s-au petrecut, şi să plecăm aşa de impresionaţi ca de la un film de Hollywood. Ştiţi ce am înţeles? Am înţeles lumificarea noastră, dorinţa după sânge, după suferinţă şi bucuria fratelui Niculiţă de a fi în voia lui Dumnezeu. Am plecat capul ruşinat. Fratele de fiecare dată vorbea despre relaţia cu Dumnezeu în Cuvânt, într-o viaţă de rugăciune. De fapt fratele Niculiţă a fost iubit pentru harul pe care l-a primit de la Domnul. Privind înapoi, înţeleg de ce a fost aşa de iubit.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: