De ce Nicolae Moldoveanu a fost aşa de iubit? III

Un al treilea motiv pentru care cred că fratele Niculiţă a fost aşa de iubit este datorită moştenirii bogate pe care a lăsat-o Bisericii lui Isus Cristos din România, şi nu numai.

Moştenirea imensă pe care fratele Niculiţă a lăsat-o a fost marele număr de cântări scrise, prin harul Domnului, slăvit să fie Domnul. Au fost cântări din care cea mai mare parte aparţine melosului românesc prin specificul gamei minore, dar care se vede limpede că „Îi de-a noastră”. Fratele Niculiţă nu a scris cântări care să fie din păreri, şi au fost cântări scrise din relaţia pe care a avut-o cu Dumnezeu. Un frate scump spune că sunt cântări 7-11(seven-eleven): adică şapte cuvinte de unsprezece ori. Fratele Niculiţă a avut greutate în cântare, şi cântările dumnealui veneau din partea lui Dumnezeu din Mâna lui Dumnezeu. Vorbeam cu dumnealui şi îmi spunea:

–          Domnul mi-a dat şi astăzi o cântare, alteori îmi dă mai multe.

Aşa e. Domnul a fost bun, că l-a folosit şi muzica pe care fratele a avut-o a fost una spre lauda Celui pururi sfânt. Bogăţia muzicală este fără precedent.

Întreb: Cine în istorie a mai scris 8000 de cântări? Despre Fanny Crosby ştiu că a scris 6000, în mare parte poezii, ea fiind nevăzătoare. Fratele Niculiţă a fost iubit datorită muzicii sale. Amprenta Moldoveanu nu o poţi rata. Îţi dai seama imediat că e de la el, care le-a primit de la El. Fratele Niculiţă a fost bogat, aşa de bogat, încât a îmbogăţit şi pe alţii, şi prin el suntem şi noi bogaţi. Domnul S-a folosit de fratele ca să vedem că înaintea Domnului, nu contează talentul nativ, ci contează ascultarea, şi apoi talentul nativ pus la piciorul Crucii. Moştenirea muzicală pe care noi am primit-o este una deosebită şi las ca link de urmărit blogul de pe blogspot despre fratele Niculiţă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: