Filimon 1:1 – p 6

Versetul 1.

„Pavel, întemniţat al lui Isus Hristos, şi fratele Timotei, către prea iubitul Filimon, tovarăşul nostru de lucru”

Întoarcerea lui la Domnul Isus s-a făcut prin sf. ap. Pavel şi fiind un om cu daruri deosebite, s-a alăturat grupului de lucrători pe ogorul Domnului, care îl ajutau pe marele lor părinte duhovnicesc, Pavel. Ce-i drept, el nu mergea din loc în loc, cum mergeau ceilalţi, dar acolo în localitatea lui, în Colose, era un lucrător de bază, un bătrân conducător de adunare. Adunarea era chiar în casa lui. După câte se vede, odată cu inima lui predată Domnului Isus şi-a predat şi casa şi averea. Aceasta este adevărata întoarcere la Dumnezeu.
Numele lui(Filimon înseamnă „îndrăgostitul” sau „drăgăstos”), pare să arate mai viu şi mai puternic ceea ce era el de fapt cu viaţa: un îndrăgostit de Cristos şi lucrarea Lui. Aşa trebuie trebuie să fie orice fiu al Golgotei, orice răscumpărat al Domnului Isus.
Numai de ceea ce eşti îndrăgostit eşti în stare să-ţi dai timpul, averea, talentele şi viaţa.
Lui Filimon, acestui îndrăgostit de Domnul Isus Cristos, îi scrie sf. ap. Pavel ca să primească înapoi pe unul din sclavii lui, pe Onisim care l-a jefuit şi apoi a fugit în Roma, unde s-a întâlnit cu sf. ap. Pavel şi prin el s-a întors la Cristos. Epistola a avut efect şi astfel Numele Domnului Isus a fost proslăvit şi lucrarea Lui a propăşit şi cu această ocazie.
Binecuvântat să fie Dumnezeu pentru toate minunile şi orânduirile Lui, prin care caută să ne apropie şi să ne înveţe mai desăvârşit calea şi voia Lui cea sfântă.
Amin!

Anunțuri

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: