Filimon v 9

„Vreau mai degrabă să-ţi fac o rugăminte în numele dragostei, eu aşa cum sunt, bătrânul Pavel; iar acum întemniţat pentru Cristos Isus”

Un gând frumos citim în scrierile filosofului Lucian Blaga: „Vârsta devine merit sau chiar un admirabil merit numai când ai foarte multe alte merite”. Niciun argument nu este mai puternic şi mai desăvârşit ca dragostea. Nicio rugăciune nu este mai curată şi mai convingătoare ca rugăciunea care se face în numele dragostei.
Nicio cale nu este mai dreaptă şi mai sigură pentru a ajunte la ţintă ca dragostea. Cine porneşte, lucrează şi se roagă în numele dragostei, va birui sigur.

„Vreau mai degrabă să-ţi fac o rugăminte în numele dragostei…” Aşa îi scria sf. ap. Pavel lui Filimon, când era vorba de primirea robului Onisim. El (Pavel), putea să-i spună categoric, în numele dreptăţii, al dreptului său de părinte special (căci a Filimon a fost convertit de Pavel), zic, ar fi putut să-i poruncească în vederea primirii lui Onisim. Dar nu! El nu a vrut să se folosească de drepturile pe care le avea, nici de autoritatea sa duhovnicească, ci a venit smerit în numele dragostei în faţa lui Filimon, învăţându-l şi pe FIlimon şi pe noi, urmaşii Domnului Isus de astăzi, că biruinţele duhovniceşti cele mai sigure şi mai desăvârşite se câştigă atunci când întrebuinţezi arma dragostei.

„…o rugăminte în numele dragostei …”

Tot ce se face în numele dragostei şi pentru dragoste, este după voia lui Dumnezeu, şi aduce roduri purtătoare de viaţă veşnică.
Dumnezeu este dragoste. Ceea ce facem pentru Dumnezeu, facem pentru dragoste.
Cine a ajuns la dragostea din Dumnezeu a ajuns la ţintă. Aici nu mai este rătăcire şi tulburare.
Cina a înţeles gândul Domnului Isus, cum că El a venit pe pământ ca să ne mântuiască prin dragoste, acela este cu adevărat ucenicul său. Fără dragoste, orice pas făcut în lucrarea lui Dumnezeu, aduce încurcătură şi întuneric.
Zice omul lui Dumnezeu, Ioan Marini: „Fără iubire nu se poate intra în cer şi nu se poate trăi frumos pe pământ”.
Tot ce se face din iubire poartă pecetea veşniciei, a adevărului şi a lui Dumnezeu.
Să îndrăznim în numele dragostei lui Dumnezeu atât în faţa Lui, cât şi în faţa oamenilor şi vom câştiga biruinţe adevărate, frumoase şi veşnice.
Deşi ajuns la bătrâneţe, sf. ap. Pavel nu a găsit alt mijloc mai potrivit pentru viaţă, lucrare şi luptă decât dragostea. Pe oriunde mergea, cu oricine se întâlnea, făcea un singur lucru: înălţa pe Domnul Isus şi dragostea Lui. Să facem şi noi aşa şi vom fi fericiţi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: