Filimon v 12

„Ţi-l trimit înapoi, pe el, inima mea.”

Ceea ce îţi dă înapoi Dumnezeu este nespus mai bun şi mai desăvârşit decât era înainte. Domnul Isus i-a dat înapoi văduvei din Nain pe fiul ei. Dar nu i l-a dat cum a fost, adică mort, ci viu!(Luca 7:15)

A trimis înapoi acasă pe slăbănog , dar nu cum a venit, adică pe pat, ci cu patul în spate, adică sănătos (Matei 9:6). Să nu trimitem pe cei care vin la noi, aşa cum au venit, ci să-i trimitem mai ridicaţi din cele de jos şi mia alipiţi de cele de sus, să-i trimitem mai duhovniceşti, mai luminaţi în anumite probleme , să-i trimitem mai folositori Cauzei lui Dumnezeu.

La porunca Domnului, marea va da înapoi pe morţii care sunt în ea, dar nu-i va da morţi, ci vii (Apoc. 20:13).
Aşa lucrează Dumnezeu.

Sf. ap. Pavel l-a trimis înapoi pe Onisim la Filimon, dar nu mai era Onisim cel vechi, adică robul său hoţ şi nesupus, ci i-a trimis înapoi un Onisim nou, un Onisim duhovnicesc, după Chipul Domnului Isus, un Onisim înviat, un Onisim plin de lumină. I-a trimis înapoi un frate, nu un duşman, un copil al lui Dumnezeu, nu un copil al diavolului.

Aceasta este misiunea naşterii din nou. Şi este cea mai mare misiune care se poate face cu un om. Onisim era „inima” sf. ap. Pavel: „Ţi-l trimit înapoi, pe el, inima mea.”.

Cât de puternică este lucrarea Duhului Sfânt într-un om, se poate vedea şi de aici: dintr-o inimă de hoţ, face o inimă de sfânt.

Filimon cunoştea inima lui Pavel, părintele său duhovnicesc, ştia cât era de iubitoare, blândă şi jertfitoare. Ştia că era gata să se cheltuiască pe sine însuşi pentru alţii. Aşa era Onisim acum.  Prin el, îi primea inima lui Pavel, îi primea focul dragostei acestui mare slujitor al lui Dumnezeu. Îl primea pe Însuşi Hristos, care  locuia în inima sa.  (Efes. 3:17)

Binecuvântat să fie Dumnezeu care face astfel de minuni, care să înapoi viaţă în loc de moarte, lumină în loc de întuneric, sfinţi în loc de draci.

Toată slava şi închinăciunea I se cuvin Luipentru că L-a trimis pe Domnul Isus, Fiul dragostei Sale, ca să ne aducă înapoi pe noi cei păcătoşi în casa sfinţeniei Sale, ca făpturi noi, ca păstori noi ca oameni sfinţi.

Anunțuri

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: