Filimon v 13

Aş dori să-l ţin l amine, ca să-mi slujească în locul tău cât sunt în lanţuri pentru Evanghelie
Câtă lepădare de sine din partea sf. ap. Pavel!
Ce pildă măreaţă este el pentru noi toţi cei care Îl urmăm pe Domnul Isus! Măcar că avea anumite drepturi naturale ca vestitor al Evangheliei, totuşi nu se folosea de ele pentru ca nimic să nu împiedice măreaţa lucrare la care a fost chemat. El nu se folosea de drepturile lui naturale, se lipsea pe sine, pentru ca să uşureze drumul Evangheliei spre suflete. Voia să taie nu numai răul din viaţa lui, ci şi orice se pare rău. Să nu fie învinuit vreodată că ar fi urmărit folosul său sub paravanul Evangheliei. Este bine întotdeauna să nu dăm prilej diavolului. Să ne ferim nu numai de rău sau de păcat, ci de orice se pare rău. Este mai bine să te fereşti mai mult decât mai puţin.
Fiii Evangheliei trebuie să netezească necurmat drumul Evangheliei prin lume, ca să poată păşi cu uşurinţă pe el orice om. Să nu datorăm nimănui nimic, afară de cinste, dragoste şi slujire. Pentru ce treci printr-o anumită stare? Pentru Evanghelie? Sau pentru ce?

Dumnezeu nu îţi dă binecuvântările Sale, decât atunci cânt dot ce trăieşti , trăieşti pentru El şi pentru Evanghelia Sa. 

Dorinţele şi planurile noastre, ca slujitori ai Domnului Isus, să le supunem în totul voii Sale şi planului Său. Lucrul acesta trebuie să îl învăţăm şi să-l facem zilnic, pentru că îl uităm foarte repede. Daă jertfa vie a trupului nostru o aducem zilnic pe altarul Domnului (Romani 12:1), atunci înţelegem uşor voia lui Dumnezeu, pentru că voia noastră este pusă împreună cu trupul pe acelaşi altar.

Numai când am trecut peste voia noastră, primim lumina adevărului şi a planului lui Dumnezeu.

„…să-mi slujească… cât sunt în lanţuri pentru Evanghelie”

Dacă fiinţa noastră, pentru Evanghelie se află în temniţă, sau liberă, şi avem nevoie de ajutor, Dumnezeu Se îngrijeşte, ca să nu ducem lipsă de nimic, în vederea propăşirii Evangheliei Sale. Deci, pe noi, ne ajută El, pentru Evanghelia pe care o purtăm prin lume, nu pentru altceva. 

Orice creştin adevărat, orice mădular al Trupului lui Cristos, este un purtător de Evanghelie prin lume, după darul pe care l-a primit. Să ne purtăm deci într-un chip vrednic de Evanghelie (vezi Filip. 1:27).

Sf. ap. Pavel ar fi avut nevoie de Onisim, ca să-i slujească acolo în temniţă, unde zăcea din pricina Evanghelei. Dar a renunţat la această slujire, deşi era bătrân şi bolnav, numai ca să îi facă bine lui Filimon şi lucrării Evangheliei.

Biruinţa adevărului în lumea minciunii se câştigă numai prin jerfă şi lepădare de sine din partea celui care mărturiseşte adevărul. Sf. ap. Pavel în privinţa aceasta a fost un erou mare şi desăvârşit. Să învăţăm de la el felul de lucru şi de luptă pe ogorul Evangheliei şi  vom avea parte de rod bogat spre slava lui Dumnezeu.

 

Anunțuri

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: