Filimon v 15

„Poate că el a fost despărţit de tine, pentru o vreme, tocmai ca să-l ai pentru o veşnicie”

Desăvârşită este lucrarea lui Dumnezeu!

Chiar când noi nu vedem decât întuneric, ea – lucrarea lui Dumnezeu – este lumină şi duce spre lumină veşnică.

Chiar când noi nu vedem decât durere şi moarte, ea – lucrarea lui Dumnezeu – este purtătoarea vieţii şi a fericirii veşnice.

Chiar când noi nu vedem decât înfrângeri şi cruce, ea – lucrarea lui Dumnezeu – merge din biruinţă în biruinţă şi duce spre slava veşnică.

Lucrarea harului trece mai întâi prin valea plângerii, ca să sfârşească apoi în bucuria negrăită şi veşnică.

Aşa a fost şi cu Onisim şi cu Filimon.

Onisim a trebuit să facă mai întâi o supărare stăpânului său Filimon, pentru ca apoi să-i fie o o pricină de bucurie veşnică. Întâi să-i fie rob rău, care, după ce i-a furat din avere, să-l părăsească pentru ca apoi să se întoarcă un Onisim nou, plin de lumina Duhului Sfânt. Întâi i-a fost un străin, ca apoi să-i fie un frate scump pentru eternitate.

„…el a fost despărţit de tine, pentru o vreme, tocmai ca să-l ai pentru o veşnicie”

Tot ce ne ia Dumnezeu pentru o vreme, este numai ca să ne dea înapoi pentru veşnicie. Ne desparte de un lucru, de o situaţie, de un suflet, numai pentru un timp, ca să nu fie piedică în calea creşterii noastre duhovniceşti şi a înaintării Evangheliei. După ce a trecut piedica, Dumnezeu ne dă înapoi însutit şi înmiit, ne dă totul într-o stare nouă şi pentru veşnicie.

Dacă suntem cu adevărat credincioşi, dacă iubim cu adevăratpe Domnul Isus, nimic nu vine la întâmplare în viaţa noastră. Toate lucrurile lucrează împreună spre binele nostru veşnic. Toate pierderile noastre temporare sunt numai pentru a avea un câştig veşnic.

Este foarte adevărat, lucrarea lui Dumnezeu în viaţa noastre, de multe ori este tainică: nu o înţelegem sau o înţelegem rău. Când El ne ia ceva, nu vrea să ne sărăcească, ci să ne golească de un conţinut vremelnic şi mai puţin folositor, ca să ne umple cu un conţinut de neapărată trebuinţă şi veşnic.

Să avem deplină încredere în ceea ce face Dumnezeu în noi şi prin noi, căci totul lucrează spre binele nostru veşnic. Partea noastră este numai una: să-L iubim pe El cu o ascultare desăvârşită. (Vezi Romani 8:28)

Să trăim în felul acesta, şi vom vedea lucruri minunate!

Binecuvântat să fie Dumnezeu pentru minunata Lui orânduire. Amin!

Anunțuri

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: