Filimon v 21 pII

Ducele de Wellington (1769-1852), acela care l-a înfrânt pe Napoleon I, se afla cu mai mulţi însoţitori la vânătoare. Au ajuns (făcută la începutul fiecărui drum care duce într-un sat) unde stătea de pază un băiat.

„Deschide poarta, băiete!” a strigat ducele.

„N-o deschid” a răspuns băiatul „tata mi-a poruncit să n-o deschid la nimeni”

„Eu sunt ducele de Wellington şi nu permint nimănui să mi se împotrivească,” a spus ducele cu asprime. Băiatul l-a salutat cu respect.

„Acum vrei să deschizi?”, a întrebat ducele.

„Nu”, a răspuns băiatul din nou. „Marele duce nu va voi ca un sărman băiat ca mine să fie neascultător de tatăl său”

Wellington i-a întins băiatului mâna şi a spus celor care îl însoţeau: „Ne întoarcem, domnilor. Dacă aş avea o mie de băieţi ca acesta, aş cuceri lumea.”

Suntem noi în totul ascultători de Domnul? Ar cuceri lumea cu noi. Nu cumva neizbând în câştigarea sufletelor pentru Domnul stă în neascultarea noastră faţă de El? Să începem să fim ascultători şi vom vedea că începem să fim roditori.

Cu ce voi întâmpina pe Domnul şi cu ce mă voi pleca înaintea Dumnezeului celui Preaînalt? Îl voi întâmpina oare cu arderi de tot, cu viţei de un an?” (Mica 6:6). „Ascultarea face mai mult decât jertfele” (1 Samuel 15:22).

Se poate pune întrebarea: De ce nu recunoaşte Dumnezeu strădaniile bune ale oamenilor pentru a ajunge în cer? Vă răspund la această întrebare printr-o mică povestire: „Mamă”, a întrebat un băieţel, când a vrut să-i dăruiască mamei lui o cărticică, „nu vrei să primeşti această carte?”. Era o carte frumoasă pe care Dorin o cumpărase din banii lui de buzunar şi pentru care economisese săptămâni multe, pentru a-i face mamei lui o bucurie cu ocazia zilei ei de naştere. Acum ea nu voia s-o primească! Dar de ce nu, în timp ce de la sora lui a primit o cutie frumoase pentru ace?

Dorin a fost foarte neascultător şi mânios în săptămâna care a trecut şi nu şi-a cerut iertare faţă de mama lui. De aceea ea a pus cadoul deoparte şi a spus: „Nu, băiatul meu!”. Dorin s-a întors înfuriat şi a mormăit: „Mi-e tot una”, dar a privit cu invidie spre sora lui. După un timp s-a gândit, a venit la mama lui, şi şi-a recunoscut greşeala. Ea l-a iertat şi i-a spus: „Aşa, acum poţi să-mi aduci cadoul.”

Şi astăzi mulţi oameni caută propriul lor drum şi nu cel prescris de Dumnezeu. Este atunci de mirare că Dumnezeu nu-şi găseşte plăcerea în lucrările lor?

„Un om care împotriveşte tuturor mustrărilor va fi zdrobit deodată şi fără leac.” (Proverbe 29:1).

Dumnezeu nu vrea ca omul să meargă la pierzare.

Ştefan a stat de mai multe ori în pragul morţii. Odată era în munţii alpi, când o pojghiţă de gheaţă s-a rupt şi era să alunece într-un gheţar. Altă dată, barca lui s-a clătinat în furtună. Salvarea vieţii i-a venit de la poliţia marină. La vârsta de 40 de ani s-a îmbolnăvit de leucemie. Printr-un tratament al unor medici renumiţi, boala a stagnat. Dumnezeu i-a mai dăruit 15 ani de viaţă, până când o furtună mare a smuls un pom, care a căzut peste maşina lui şi l-a omorât.

De ce povestesc toate acestea? Pentru că Ştefan, care era foarte prietenos cu toţi oamenii, avea vecini credincioşi. Unul din ei a vorbit mult cu el despre credinţa personală în Domnul Isus Cristos. Dar cu toate că Ştefan cunoştea bine Biblia, nu a recunoscut că are nevoie de un Mântuitor. Dumnezeu a vrut să-l salveze, avertizându-l în multe feluri. În ziua aceea furtunoasă, firul vieţii lui pe pământ s-a întrerupt. În clipa următoare a fost în veşnicie şi a trebuit să se înfăţişeze în faţa lui Dumnezeu.

Probabil, şi cititorul nostru a fost deja avertizat de mai multe ori. Cum a reacţionat? A prins mâna Salvatorului pentru  fi mântuit sau a rămas mai departe indiferent?

Toate binecuvântările harului lui Dumnezeu se revarsă peste noi, dacă păşim hotărâţi pe calea ascultării adevărului Cuvântului Sfintei Scripturi.

Credinciosul Filimon, fiindcă ear supus şi ascultător adevărului, a primit înapoi pe Onisim şi după câte spune tradiţia, l-ar fi eliberat din sclavie.

Anunțuri

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: