Destinatarii epistolei

După cum s-a amintit mai sus, primii cititori ai Epistolei lui Iacov au fost iudeii încreştinaţi din afara Palestinei (1:1).

Începând din secolul al VIII-lea înainte de Cristos şi până în anul 70 după Crisots, iudeii au emigrat în mare număr din patria lor, unii din silă, fiind deportaţi, iar aţii de bună voie, pentru a se ocupa cu comerţul. Istoricul Strabon spunea că e greu să afli în lume un loc care să nu fie ocupat de iudei, iar Iosif Flaviu spunea, la rândul lui, că nu există cetate sau trib, nici l agreci şi nici la barbari, unde legile şi datinile iudaice să nu fi prins rădăcini. Ei locuiesc în toate provincii romane şi dincolo de Eufrat. Dovadă, oaspeţii Cincizecimii (Faptele apostolilor 2:9).

Ca unul care avea pe inimă lucrarea Domnului, Iacov a scris epistola sa adunărilor creştine din mediul iudaic din afara Palestinei, căutând să ajute pe toţi credincioşii să trăiască la înălţimea numelui pe care-l poartă şi să-i încurajeze în suferinţele legate de starea lor de mărturisitori ai Domnului Isus Cristos, Mântuitorul păcătoşilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: