Iacov 1:1

HRISTOS – TRĂIREA

EPISTOLA SOBORNICEASCĂ A LUI

IACOV

Cap. 1:1. „Iacov, rob al lui Dumnezeu şi al Domnului Isus Cristos, către cele douăsprezece seminţii care sunt împrăştiate: sănătate!”

Epistola lui Iacov face parte din Scriptura Sfântă şi ea este Cuvântul lui Dumnezeu tot atât de autoritar ca şi Evangheliile, ca şi Epistolele sf. ap. Pavel, caşi celelalte scrieri sfinte din Biblie. Din partea noastră, deci, se cere aceeaşi ascultare şi supunere, pentru că este Acelaşi Autor: Dumnezeu.

Cine a fost Iacov ca om, este de mai puţină însemnătate; ca rob al lui Dumnezeu însă este de cea mai mare însemnătate.

Iacov, rob al lui Dumnezeu şi al Domnului Isus Cristos…

Dumnezeu şi lucrarea Sa duhovnicească, întrebuinţează numai pe cei care sunt robi ai Săi, pe cei care de bună voi e au devenit robi. Starea de rob al lui Dumnezeu, în slujba vestirii Evangheliei, este mai înaltă decât starea de copil al lui Dumnezeu. Nu toţi copiii lui Dumnezeu sunt robi ai lui Dumnezeu, care-I pot sluji – depinde de creştere (vârstă) – dar toţi robii lui Dumnezeu sunt copii ai lui Dumnezeu, buni de slujbă.

Iacov era robul lui Dumnezeu şi al Domnului Isus Cristos, de aceea Dumnezeu l-a pus în slujba Sa. Epistola care a scris-o, este adresată în primul rând, tuturor copiilor lui Dumnezeu, tuturor creştinilor dintre evrei – „celor douăsprezece seminţii” – dar nu numai pentru ei, ci şi pentru ceilalţi creştini, pentru toţi copiii lui Dumnezeu de pretutindeni, din toate neamurile şi din toate timpurile. Deci şi pentru noi cei de astăzi. S-o citim cu atenţie şi cu rugăciune, ca pe scrisoarea lui Dumnezeu, adresată nouă direct şi vom avea folosul cel mai mare. Să ne cercetăm, apoi, dacă suntem cu adevărat robi ai lui Dumnezeu, gata oricând pentru slujba Sa.

Sănătatea pe care o doreşte şi o spune Iacov către cititorii epistolei, nu are în vedere numai trupul, ci mai ales duhul. Numai cei sănătoşi duhovniceşte se pot bucura şi sunt buni pentru slujbă, numai ei pot să înalţe cu adevărat Numele Domnului şi Evanghelia Sa în faţa tuturor oamenilor.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: