Capitolul 1:7

„Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul”

Dumnezeu nu dă nimic necredinţei, îndoielii, mândriei şi firii pământeşti. De asemnea nu dă nimic celui care nu s-a predat în întregime Lui, ştiind bine că trebuie să facă lucrul acesta. Însă El dă totul, cu mână largă, oricărui copil al Său, care vine cu credinţă şi pocăinţă înaintea Lui, chiar dacă din pricina unor slăbiciuni, mai face câte o abatere de la calea sfinţeniei.

Dumnezeu dă celui care a intrat de bunăvoie, prin naşterea din nou, în lupta credinţei, chiar dacă mai are câte o înfrângere. Cine se luptă să-şi supună trupul, făcându-l un templu sfânt pentru Dumnezeu, va fi ajutat necurmat de Dumnezeu. Cine însă nu se luptă să-şi înfrângă pornirile firii pământeşti, ci se prinde cu plăcere de vreo funie a ei, este doborât.

Calul care fuge cu căpăstrul pe cap, este mai uşor de prins. În aceeaşi stare ne va duce şi pe noi păcatul pe care-l păstrăm din vechea noastră robie.

Nimic nu e mai greu de îngropat decât coada obişnuinţei, dar, dacă nu îngropăm obişnuinţa cu coadă cu tot, vipera va ieşi afară din mormânt. O lepădare hotărâtă şi întreagă este singura eliberare de un obicei urât. Beţivul nu este sigur că a scăpat de beţie câtă vreme îşi mai bea paharul lui obişnuit. Omul care-şi îngăduie un păcat, îşi va îngădui negreşit şi un alt păcat, tot aşa ca atunci când, dacă intră un câine în casă, intră şi alţii după el. Peştele nu este scăpat de primejdie câtă vreme se află cu cârligul în gură, iar sfoara îl ţine de undiţă. Oricât de subţire ar fi acel cârlig şi acea sfoară, ele vor însemna moarte pentru peşte. Şi oricât de uşoară ar fi legătura care leagă pe om de cel rău, aceea este ruină sigură pentru el.

O, de am avea harul să luptăm împotriva oricărui păcat. Nu trebuie să lăsăm ca inima noastră să urmeze nici un idol; altfel ea va cădea în robia acestui idol; şi la urmă, în robia oricărui alt păcat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: