Iacov 1:14

„Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit.”

Nu există om neutru, ci fiecare este atras şi alipit de ceva sau de cineva, trăindu-şi apoi viaţa după cel de care a fost atras. Sunt numai două părţi care pot atrage omul: cerul sau pământul; Dumnezeu sau lumea. A treia parte nu există. Cei născuţi din Dumnezeu sunt atraşi de Dumnezeu, pentru că au firea lui Dumnezeu, adică natura Lui. Ceea ce este de aceeaşi natură se atrage. Naturile deosebite se resping.

Zicea Domnul Isus: „Şi după ce voi fi înălţat de pe pământ, voi atrage la Mine pe toţi oamenii.” (Ioan 12:32) Şi Domnul şi diavolul urmăreas atragerea oamenilor şi în vederea acestui lucru întrebuinţează multe căi şi mijloace. Cel care alege însă este omul. De cine vrea el să se lase atras, acolo se îndreaptă. Pofta lui este unul din mijloacele diavolului de atragere.

„Ci fiecare este ispitit, când este atras de pofta lui însuşi şi momit.”

Este limpede Cuvântul lui Dumnezeu. Cine îl citeşte şi ascultă cu atenţie, înţelege adevărul. Ispita în sine nu are putere, ci-i numai momeală. Puterea i-o dă pofta omului, gândirea şi voinţa lui. Zice omul lui Dumnezeu, Spurgeon : „O ispită oricât de sus s-ar ridica, dacă nu consimţim la ea, nu ne poate sili la păcătuire.” Adevărat scrie şi fr. Ioan Marini în privinţa aceasta: „Începutul păcatului în viaţa fiecăruia din noi este: o privire, un gând, o poftă şi … căderea. Privirea naşte gândul, gândul naşte pofta, iar pofta odată ce a zămislit dă naştere păcatului. Iar păcatul odată făptuit aduce moartea.”

„Cine nu înlătură duşmanul şi boala de îndată ce se ivesc, – zice o veche carte – acela, chiar puternic fiind, este omorât de ei de cum se întăresc.” Firea pământească a omului este cuibul cald unde diavolul îşi pune ouăle ispitelor. Omul vede aceste ouă şi le poate nimici de îndată ce le-a văzut, pentru că n-au putere. Ce putere de împotrivirepoate să aibă un ou? Dar dacă nu le nimiceşte, ies repede pui de şerpi din ele şi aceştia otrăvesc viaţa. Mare atenţie la ouăle diavolului, fraţii mei. Prin credinţă noi am primit lumina şi puterea din partea Duhului Sfânt ca să nimicim aceste ouă, dacă vrem. Iată Cuvântul Domnului ne-a vorbit şi astăzi.

Slăvit să fie Domnul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: