Iacov 1:15 b

Pofta este mai mare ca gelozia. Gelozia face pe un om morocănos, însă lăcomia îl face ucigaş. Pofta este unul din cele mai ascunse şi mai răspândite păcate; şi oriunde ajunge stăpână, aduce cu ea toate celelalte păcate. Cei mai de seamă vestitori ai Evangheliei spun că, din câte mărturisire de păcate au auzit, niciodată n-au auzit mărturisindu-sepofta ca păcat.

Cel rău pofteşte prada celor nelegiuiţi…” (Proverbe 12:12)

Apoi, când m-am uitat cu băgare de seamă la toate lucrurile…, am văzut că în toate este numai deşertăciune şi goană după vânt şi că nu este nimic trainic sub soare.” (Eclesiastul 2:1).

Un poet din vechea Grecie, Pindar, spunea: „Nu. Zeii nu pot anula pofta odată săvârşită.” Adică, omul care a săvârşit păcatul nu mai este ca şi când nu l-ar fi săvârşit. Ce s-a făcut, s-a făcut şi va avea influenţă veşnică. Mare grijă să avem când este vorba de păcat. Păcatul odată săvârşit aduce moartea. Numai Domnul Isus poate scăpa pe om de sub blestemul păcatului.

Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Cristos.” (Romani 6:23).

Pentru fiecare aparat sau maşină, complicată sau mai puţin complicată, producătorul dă şi instrucţiuni asupra modului de funcţionare. Dar rar găseşti un cumpărător care să citească mai întâi cartea cu instrucţiuni, iar paoi să pună în funcţie aparatul sau maşina. După primele rânduri citite, se dă drumul aparatului. Şi dacă ceva nu funcţionează, atunci producătorul este de vină!

Viaţa noastră este mult mai complicată decât orice produs tehnic, şi totuşi mulţi se poartă cu viaţa fără să ţină seama de indicaţiile Creatorului lor. Dumnezeu este creatorul nostru şi El şite cum poate să decurgă viaţa noastră fără piedici. Indicaţiile Sale clare stau scrise în „Cartea Vieţii” care este Biblia.

Înţelepţii lumii nu cunosc nici o cale prin care omul ar putea fi izbăvit de păcat, dar Dumnezeu, îndragostea Lui, ne-a pregătit o izbăvire sigură, prin Fiul Său, Isus Cristos, prin marea Jertfă pe care El a adus-o la Crucea Golgotei. Oricine primeşte, prin credinţă, acest preţ al răscumpărării, va fi izbăvit de sub puterea păcatului şi de sub blestemul morţii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: