Iacov 1:17 p 2

Dar cel mai mare Bun, cel mai desăvârşit Dar pe care ni L-a dat Dumnezeu este Fiul Său, Isus Cristos, Marele nostru Răscumpărător, prin care avem taote darurile pământeşti şi cereşti, prezente şi viitoare.

atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.” (Ioan 3:16)

Ca dar al lui Dumnezeu, Domnul Isus Cristos, S-a pogorât din cer (Ioan 3:13), ca să-Şi dea viaţa ca jertfă pentru răscumpărarea noastră din robia păcatului şi a morţii. Cât de recunoscători ar trebui să fim noi faţă de Dumnezeu, de la care se coboară orice dar bun şi cu câtă simţire şi dragoste trebuie să-I mulţumim necurmat!

Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.” Aşa spune versetul mai departe.

Tatăl luminilor” este una din puţinele spuse despre esenţa lui Dumnezeu (vezi şi Ioan 4:24; 1 Ioan 4:8). Şi continuă: „În care nu este schimbare,nici umbră de mutare” (în greceşte eclipsă). Lumina lui Dumnezeu este veşnică, fără eclipsă.

Un lucru interesant observăm aici: este arătat numai negativul, adică ce nu este în Dumnezeu. Nu se poate spune în cuvinte ce nu este în Dumnezeu. O veche rugăciune evreiască spune astfel despre Dumnezeu: „Tu eşti! Nici auzul urechilor, nici lumina ochilor nu Te pot atinge. Nicicum de ce şi unde. Taina Ta este ascunsă. Cine o poate afla? Atât de adâncă. Cine o poate găsi?”

În Dumnezeu nu este schimbare, fiindcă este ce vrea şi vrea ce este. O veche carte, vorbind despre cei născuţi din Dumnezeu, spunea că ei seamănă cu El şi că nimic nu-i mută de pe poziţia lor. Iată, în cuvintele acestei cărţi, starea credinciosului: „Cel cu gândirea fermă, care Îl cunoaşte pe Dumnezeu şi care se află în El, rămâne neclintit când bat vânturile sau izbesc valurile în casa vieţii lui. Nici bucuriile şi nici întristările nu îl mişcă de pe temelia lui.”

Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.” Statornicia este felul de a fi al lui Dumnezeu, este caracteristica adevărului şi a dragostei. Dumnezeu este statornic: El nu poate fi decât Dumnezeu – nu mai poate fi şi altceva. Lumina nu poate fi decât lumină, nu poate fi şi întuneric. Viaţa nu poate fi decât viaţă, nu poate fi şi moarte. Dumnezeu nu Se schimbă. Cel născut din Dumnezeu este ca şi Dumnezeu: statornic. Statornicie în dragoste, în sfinţenie, în blândeţe; statornicie în adevărul Cuvântului Sfânt, iată semnul că eşti născut din Dumnezeu. Cu cât se aseamănă mai mult cu Dumnezeu un credincios, cu atât este mai statornic. Copilul lui Dumnezeu este numai copilul lui Dumnezeu, nu este şi copil al păcatului, sau al lumii.omul este numai om, nu poate fi şi pisică. Urmaşul lui Cristos este numai urmaş al lui Cristos, nu şi al Satanei. Cine umblă pe două căi nu este din Dumnezeu. Dar, de fapt, nu umblă decât pe calea păcatului. Două căi înseamnă una singură: calea cea rea. Binele cu răul amestecat este numai rău.

După cum statornicia este felul de a fi al lui Dumnezeu, nestatornicia este felul de a fi al Satanei. Adevărul este statornic, minciuna este schimbătoare: nici nu rămâne cu aceeaşi faţă. Adevăratul om de caracter este omul statornic în bine. Aşa după cum Dumnezeu este Acelaşi: ieri, azi şi în veci (Evrei 13:8), aş atrebuie să fi eşi copilul Său. Nici o schimbare, cnii o umbră de mutare, să nu fie în ceea ce priveşte viaţa de sfinţenie, adevăr şi dragoste. „Ţine cum ai primit.” (Apoc. 3:3). A rămâne credincios până la moarte, pe calea cea unică a adevărului sfânt, iată grija de căpetenie a oricărui urmaş al Domnului Cristos. (Apoc. 2:10). Numai hotărârea şi statornicia în credinţă până la sfârşit, aduce credinciosului cununa vieţii.

Fer. Augustin spune: „Nehotărârea şi nestatornicia, este cel mai mare păcat împotriva mântuirii.”

Kagawa, marele misionar japonez spunea: „Deviza şi scopul vieţii să fie de a nu face compromisuri. Oricare ar fi împrejurările în care cădem, să nu facem compromisuri cu cel rău. Chiar dacă prin compromisuri ni se pare că avem reuşită pentru o vreme, această viaţă duce la faliment… dacă voim să fim ucenici ai lui Isus, să nu facem nici un fel de compromis.” Statornicia este chivotul care păstrează în ea toate harurile şi toate virtuţiile date de Dumnezeu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: