Iacov 1:18 p2

Ne-a născut prin Cuvântul adevărului…

Acest „Cuvânt al adevărului” este Sfânta Scriptură. „Credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Cristos.”  (Ro10:17mani ). Iată aici marea însemnătate a Sfintei Scripturi în legătură cu mântuirea omului. Fără acest Cuvânt dumnezeiesc al adevărului nimeni nu poate să ajungă la credinţa adevărată, care aduce sufletul la Hristos Mântuitorul.

Naşterea din nou se face prin Cuvântul adevărului pe care omul îl primeşte în inima lui. O învăţătură mincinoasă nu dă naşterea din nou. Adevărul e numia unul în toate privinţele: nu sunt două adevăruri. Nu toţi religioşii sunt născuţi din nou. Biblia (Cuvântul lui Dumnezeu) este, pentru mântuirea omului, pentru viaţa lui duhovnicească, ceea ce este soarele pentru viaţa pământească. Dăm mai jos câteva gânduri ale unor oameni vestiţi din lume, despre Biblie.

Immanuel Kant, (mare filozof german): „Evanghelia este izvor nesecat al tuturor adevărurilor, cum nu se ami găseşte nicăieri.”

Charles Dikens, (mare scriitor englez): „Faţă de Biblie, toată cărţile omeneşi, chiar cele ami bune, sunt ca planetele, care primesc toată lumina de la soare.”

Walter Scott, (mare scriitor englez): „Nu este decât o singură carte şi aceasta este Biblia”

Fr. Bettex: „Biblia este pomul vieţii, printre ale cărui ramuri uriaşe şi veşnic verzi, adie când dulce, când cu putere, vântul ceresc, un pom cu roade care aduce sfinţenie, putere, sănătate, viaţă veşnică, celor atinşi de otrava păcatului.”

Biblia este cartea adevărului dătător de viaţă şi fericire. Fericit este omul, care se îndreaptă cu sinceritate spre ea. El va afla ceea ce îi lipseşte. Dacă este întors la Dumnezeu, va primi mângăiere şi lumină; dacă este neîntors la Dumnezeu, va primi naşterea din nou şi viaţa veşnică fericită. Dovedesc că sunt născut din Cuvântul adevărului, prin faptul că sunt adevăr în toate privinţele: în gândire, în vorbire, în trăire şi lucrare. Adevărul nu aparţine unei naţiuni, unei religii, sau unei clase sociale. El este deasupra tuturor. Este Dumnezeu. Şi eu trebuie să fiu ca Dumnezeu. Dovedesc iarăşi că sunt născut din Cuvântul lui adevărului, prin faptul că îmi place adevărul de oriunde l-aş auzi, îmi place să mă supun Cuvântului scris al lui Dumnezeu  şi nu caut la faţa omului

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: