Iacov 1:21 p2

Puterea Bibliei! Iată un adevăr măreţ al Bibliei, care este Sfânta Scriptură, Cuvântul lui Dumnezeu! Toate lucrurile sunt instabile, vremelnice, dar Cuvântului lui Dumnezeu  dăinuieşte veşnic. Unii oamnei au gândit că Biblia este o carte învechită. În mândria inimii sale, filosoful francez Voltaire (1694-1778) spunea că în următorii două sute de ani Biblia se va găsi numai în anticariate şi muzee. După moartea filosofului, chiar în casa lui s-a constituit o librărie creştină pentru Biblie. Iată, Dumnezeu nu Se lasă batjocorit! El veghează asupra Cuvântului Său. Pe ultima pagină a Bibliei avem scris: „…Dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga cuvintele acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în Cartea aceasta.” (Apoc. 22:18-19).

Toţi criticii Bibliei au trebuit să recunoască că au greşit, când au atacat această Carte. Biblia este actuală; cei care îi cred cuvintele învie din păcat la viaţă veşnică; ea călăuzeşte sufletele din întuneric la lumina vieţii, lucrează în inimile oamenilor învăţaţi şi neînvăţaţi, bogaţi şi săraci, bărbaţi, femei şi copii. Cuvântul lui Dumnezeu îi mângâie pe cei asupriţi, îi îndreaptă pe cei rătăciţi şi îi învaţă pe cei care nu cunosc voia lui Dumnezeu. Puterea Bibliei este neînfrântă. Însuşi Domnul Isus a spus: „Este mai lesne să treacă cerul şi pământul decât să cadă o singură frântură de slovă din lege.” (Luca 16:17).

Mă bucur de Cuvântul Tău ca cel ce găseşte o mare pradă.” (Psalm 119:162).

Cu mulţi ani în urmă, un iubitor de cărţi a cumpărat din Londra  de la un librar ambulant o ediţie veche a renumitei poveşti  de dragoste, „Paul et Virgine” de Jacques Henri Bernardin de St. Piere (1737-1814). El a citit povestea romantică cu atenţie d ela început până la sfârşit, iar această stăruinţă rară a fost răsplătită într-un mod uimitor. Când a ajuns la ultimele pagini, a observat că două dintre ele erau lipite. Le-a desfăcut cu grijă şi a găsit mai multe bacnote în valoare de aproximativ 8000 euro. A găsit şi un bileţel scris cu creionul: „Cititor răbdător, prieten al acestei cărţi, care ai citit-o până la capăt, meriţi această răsplată!” Cu cât mai din belşug va fi răsplătit cel care citeşte de la un capăt la altul Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu. Această carte conţine cea mai frumoasă poveste de dragoste din toate timpurile, deoarece ea vorbeşte despre dragostea lui Dumnezeu faţă de oamenii pierduţi: El L-a dat pe singurul Său Fiu preaiubit pentru ei. Desigur, între ultimile pagini ale Bibliei, cititorul nu va găsi o sumă de bani, dar Îl va găsi pe Dumnezeu, gândurile Sale de mântuire şi de dragoste şi pe Domnul Isus Cristos, Mântuitorul lumii, care a murit pe cruce pentru cei nelegiuiţi. Dacă va crede din inimă tot ceea ce este scris în Biblie va găsi iertarea vinei sale, pace cu Dumnezeu şi viaţă veşnică. Aţi citit vreodată această Carte minunată şi v-aţi gândit că Însuşi Dumnezeu vă vorbeşte pe fiecare pagină?

Domnul Isus ne îndeamnă cu putere: „Învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima”. Modestia falsă este tot aşa de rea ca şi mândria, iar blândeţea prefăcută este tot atât de primejdioasă ca şi slăbiciunea. Să nu ne răzvrătim  atunci când o nouă faţă a adevărului caută să-şi facă loc în viaţa noastră. Să primim cu blândeţe Cuvântul, să-l cercetăm şi dacă adevărul ne-a convins, să-l pirmim imediat, fără să căutăm la faţa omului (Gal. 1:16), sau la împrejurări. Iar dacă nu ne-a convins, să rămânem tot în blândeţe, fără să ne războim.

Mulţi se războiesc împotriva vreunui adevăr, nu pentru că au primit ei o descoperire personală, ci pentru că aşa au apucat. Ei nu judecă singuri, ci alţii judecă în locul lor, de aceea n-au siguranţa mântuirii şi nici bucuria ei. Dragul meu, ai primit tu cu blândeţe şi sinceritate Cuvântul lui Dumnezeu în inima ta? Ai fost născut din Dumnezeu, prin acest Sfânt Cuvânt? Iată întrebări, care ne pirvesc pe toţi şi la care trebuie să răspundem cu sinceritate.

Cine a primit cu adevărat Cuvântul lui Dumnezeu, este un om nou, trăieşte o viaţă nouă şi este fericit şi acum şi va fi aşa în veci.

Anunțuri

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: