Iacov 1:22 p3

Mulţi credincioşi ar fi buni de miniştri de finanţe, căci au mereu Biblia în mână, dar nu-şi însuşesc nimic din ea. Sf. Macarie cel Mare spune: „Simpla citire a Scripturii nu ajută la nimic, dacă nu se ia darul lui Cristos pe care ni-l arată ea.” Adevărat spune şi Isac Sirul: „Dacă vrei să contemplezi tainele lui Dumnezeu, atunci împlineşte cu fapta poruncile Lui în tine şi nu vei căuta numai cunoaşterea lor.”

În măsura în care ne lepădăm de noi înşine, primim pe Dumnezeu ca Viaţă şi voia Lui devine voia noastră. Se înşeală toţi cei egoişti în religie.

Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri

De ce să ne înşelăm singuri? Vrem oare lucrul acesta? Cu ce scop? Avem ceva mai bun pentru veşnicie şi chiar pentru viaţa prezentă decât ceea ce ne-a pregătit Dumnezeu? Numai cei ce împlinesc Cuvântul lui Dumnezeu Îi sunt plăcuţi lui Dumnezeu şi El îi întrebuinţează în slujba Sa. În vechea Grecie, la jocurile olimpice a venit odată un bătrân şi a găsit toate locurile ocupate. A trecut de locurile atenienilor, dar ei nu i-au cedat nici un loc. Când a trecut pe lângă locurile spartanilor, toţi s-au ridicat ca să-i dea un loc. Bătrânul a exclamat atunci: „Atenienii cunosc ce-i bun şi admiră, dar spartanii pun în practică.” Un ostaş ear acuzat că în lupte caută locurile cele mai sigure. El a răspuns că nu are o inimă fricoasă, ci chiar curajoasă, dar are picioare fricoase, care fug. Împlinirea nu este o chestiune de convingeri, ci de supunerea impulsurilor (pornirilor dinlăuntru).

Dumnezeu îi spunea lui Iosua: „Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbîndi în toate lucrările tale, şi atunci vei lucra cu înţelepciune.

În Talmud este un cuvânt care zice: „Este foarte bine, numai aşa este bine, să îmbini studiul legii cu trăirea ei şi cu o ocupaţie practică, pentru că numai această unire te fereşte de păcat şi te face folositor lucrării lui Dumnezeu pe pământ.”

Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri

Călătorul şi negustorul sunt doi oameni deosebiţi. Călătorul merge din loc în loc ca să vadă, pe când negustorul merge din loc în loc ca să cumpere, ca să încarce marfă şi, prin negustorie, să ajungă om bogat. Tot aşa, sunt ascultătorii care călătoresc numia ca să vadă şi să critice, şi-şi merg mai departe drumul lor cu prea puţin din cele auzite; dar sunt şi ascultători care, ca nişte negustori, ascultă ce le este de folos şi trag din cele auzite mare câştig pentru sufletul lor. O, Doamne, aşează-mă între negustorii înţelepţi şi fă-mă să găsesc, în negusotria mea, bogăţia cea veşnică, necuprinsă în cuvinte omeneşti, care este Isus, Fiul Tău! Amin!.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: