Iacov 1:23

„Căci dacă ascultă cineva Cuvântul, şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om, care-şi priveşte faţa firească într-o oglindă.”

 

La ce-ţi foloseşte izvorul de apă la care priveşti dacă tu, fiind însetat, nu te apleci să bei din apa lui? La ceţi foloseşte citirea unui ghid de călătorie dacă nu mergi după cum îţi arată el? Tot aşa, la ce-ţi foloseşte citirea sau auzirea Cuvântului lui Dumnezeu, dacă nu-l împlineşti cu fapta? Să nu faci nimic fără rost, să nu te mişti degeaba nicăieri – iată o înţelepciune a vieţii. Înainte de orice lucru pe care vrei să-l faci, de orice vorbă pe care vrei s-o rosteşti şi de orice mişcare a fiinţei tale, întreabă-te serios: de ce?

De ce citesc Biblia, dacă nu am de gând să o împlinesc? De ce merg la adunarea copiilor lui Dumnezeu dacă eu nu am de gând să devin ca ei? De ce mă rog lui Dumnezeu, dacă nu am de gând să-I împlinesc voia? Dumnezeu nu este un Dumnezeu al formelor, ci al realităţilor, nu este un Dumnezeu al închipuirilor, ci al adevărului.

Fer. Augustin zice: „Nu este de nici un folos să auzim mereu învăţăturile dacă nu le şi trăim. Cele auzite trebuie puse în practică. Ar fi un lucru inutil să proclamăm adevărul şi binele dacă inima nu este în acord cu cuvintele, şi la fel, la ce bun să-l auzim dacă nu-l zidim pe piatră tare? Acela care ascultă şi pune în practică cele învăţate, îşi ridică edificiul pe piatră; dacă însă ascultăm şi nu urmăm ceea ce ascultăm, este zidire pe nisip.”

Cuvântul lui Dumnezeu este o oglindă, care îţi arată limpede murdăria, dar dacă tu nu vrei să te curăţi, el nu te curăţă. Cum să te cureţe o oglindă? Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, după ce ţi-a arătat murdăria, îţi arată şi pe Cel ce te poate spăla, pe Domnul Isus, care prin sângele Său vărsat pe crucea Golgotei, te curăţă de orice păcat (1 Ioan 1:7). Acesta este adevăratul rost al citirii şi auzirii Cuvântului lui Dumnezeu: curăţirea de orice întinăciune, luminarea în mişcările fiinţei noastre şi întărirea în luptele pe care le avem de dus.

Anunțuri

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: